Αντίο 2017

2017-12-29 08.00.37 1.jpg

Είναι 7:30 το πρωί και η σύνταξη αυτού του post μοιάζει λίγο πιο δύσκολη από ότι την περίμενα…

Πόσο δύσκολο είναι να κοιτάς κάποιους μήνες πίσω και να ψάχνεις να βρεις αν τελικά εκείνες οι άσχημες στιγμές που δεν ήθελες ποτέ να ζήσεις, αλλά και εκείνες που έκαναν το πρόσωπό σου να χαμογελάσει σου πρόσφεραν κάτι. Αν άραγε άξιζαν.

Μέσα σε 12 μήνες, ήμουν αρκετά  τυχερή για να ζήσω  12 εμπειρίες και  να πάρω 12 μαθήματα που ελπίζω να μη ξεχάσω…


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Το να νιώθεις χαμένος στη ζωή σου, είναι μία κατάσταση που μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις. Πώς; Δοκιμάζοντας συνεχώς πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι ήσουν κατάλληλος να κάνεις.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Οι χειρότερες εμπειρίες σε οδηγούν σε αποφάσεις που σου αλλάζουν τη ζωή.

2017-12-29 08.00.34 1.jpg


ΜΑΡΤΙΟΣ

Το να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου, πολλές φορές σημαίνει να περνάς πολύ χρόνο μόνος. Η μοναξιά δε σημαίνει αδυναμία. Σημαίνει ότι μαθαίνεις να είσαι εντάξει με αυτό που είσαι. Δε σε νοιάζει αν είσαι ευάλωτος σε άσχημα συναισθήματα, ξέρεις ότι είναι προσωρινά


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ξεκίνα αυτό που τόσο θέλεις, ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα πώς να το κάνεις. Είναι θέμα χρόνου να μάθεις.

2017-12-29 08.00.38 1.jpg


ΜΑΙΟΣ

Το ότι κάποιοι άνθρωποι δε σου λείπουν δε σημαίνει ότι δεν τους χρειάζεσαι στη ζωή σου. Σημαίνει ότι εσύ έχει αναπτύξει τόσο πολύ τον εαυτό σου, ώστε να μην επηρεάζεσαι από τις αποφάσεις άλλων. Αυτό κάποιοι τον ονομάζουν εγωισμό. Εγώ απλά λέω ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η πραγματικότητα όλων. Το να βάζεις πρώτο τον εαυτό σου δεν είναι εγωισμός, είναι ζήτημα συναισθηματικής και πρακτικής επιβίωσης.


ΙΟΥΝΙΟΣ

Κάποιες φορές χρειάζεται να κάνεις θυσίες στο παρόν, ώστε να ακολουθήσεις τη καρδιά σου στο μέλλον. Είναι τόσο όμορφο συναίσθημα να ακολουθείς τα όνειρά σου. Είναι όμως πολύ δυσάρεστο συναίσθημα να μην τα ακολουθείς ρεαλιστικά και στο τέλος να τα βλέπεις να καταρρέουν.


ΙΟΥΛΙΟΣ

Είναι πολύ όμορφο να μιλάς με τη καρδιά σου. Χρειάζεται όμως να μάθεις πώς να το κάνεις, ώστε οι γύρω σου τελικά να ακούσουν. Πόσες φορές είχες την επιθυμία να εκφράσεις τα συναισθήματά σου σε έναν άνθρωπο (και δεν αναφέρομαι σε ερωτικά); Πίστευες πραγματικά αυτά που έλεγες, αλλά κανείς δεν φαινόταν να ακούει. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι έχεις να πεις, μέχρι να του δώσεις το κίνητρο.. Food for thought.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται να βεβαιωθείς ότι είσαι έτοιμος γι’ αυτό. Όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο ο ενθουσιασμός είναι αυτό που σε καθοδηγεί. Είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα για να το πετύχεις. Τι συμβαίνει όμως όταν η πίστη χάνεται και η πίεση και η κούραση καλύπτουν τις θετικές σκέψεις; Τότε χρειάζεσαι κάτι πολύ δυνατό για να σε κάνει να συνεχίσεις να προσπαθείς. Έτσι, πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε στη ζωή σου, απάντησε σε αυτό το “Γιατί”. Γιατί κάνεις αυτό που κάνεις;

2017-12-29 08.00.35 1.jpg


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το ξέρω ότι το έχεις επαναλάβει πολλές φορές στον εαυτό σου, αλλά θα σου το ξαναθυμίσω. Μη μπερδεύεις τον ενθουσιασμό, τον έρωτα και την αγάπη. Μόνο αυτό. Έτσι σε περίπτωση που το είχες ξεχάσει.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Να είσαι προσεκτικός με το πόσο πιέζεις τον εαυτό σου. Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνεις πότε ξεπερνάς τα όρια. Είσαι ικανός για τα πάντα. Το πιστεύω πραγματικά αυτό. Δεν μπορείς όμως να κάνεις τα πάντα με μεγάλες ταχύτητες. Βρες σταθερούς ρυθμούς. Κάνε μικρά βήματα προς το όνειρό σου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Σκέψου τι αποτέλεσμα θα φέρει αυτό το “κάθε μέρα”, σε ένα χρόνο από τώρα. Καλό δεν ακούγεται;


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Άκου τους φίλους σου. Όχι όμως οποιουσδήποτε φίλους, μόνο εκείνους που ξέρεις ότι θέλουν να σε δουν λίγο καλύτερο άνθρωπο από αυτόν που ήσουν χθες. Μπορεί κάποιες φορές οι συμβουλές και τα λόγια τους να σε κάνουν να νιώθεις άβολα, αλλά σκέψου λίγο. Κάποιες φορές κάποιοι από αυτούς σε ξέρουν καλύτερα από ότι ξέρεις τον εαυτό σου.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Αυτός ο μήνας μου έμαθε ότι η αγάπη επιστρέφει σε σένα με τους πιο παράξενους τρόπους. Μου έμαθε ότι η αγάπη δεν είναι μια φούσκα στην οποία άπαξ και μπεις θα είσαι ευτυχισμένος ή θα σου βγαίνουν όλα φυσικά. Χρειάζεται προσπάθεια να αντιμετωπίσεις τους “δαίμονες” του παρελθόντος και ώριμη σκέψη να διαλέξεις ποιους ανθρώπους τελικά θέλεις να κρατήσεις τη ζωή σου.


Το 2017 ήταν αρκετά καλό μαζί μου, ώστε να έχει αρκετά σκαμπανευάσματα. Σε καμία περίπτωση, δεν ήταν η πιο ξέγνοιαστη χρονιά και αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει.

31 Δεκεμβρίου 2017 και μπορώ να πω ότι το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου.

Εσείς;

2017-12-29 08.00.36 1.jpg


Καλή Χρονιά, με νέα όνειρα