Γράμμα στον Άγιο Βασίλη…

Σχέδιο χωρίς τίτλο

Θα μπορούσα να ξεκινήσω εκείνες τις ουτοπικές φιλοσοφίες περί ειρήνης στον κόσμο, ευτυχίας στον κάθε άνθρωπο και αμέτρητης αγάπης. Δε θέλω όμως να γεμίσω τη σελίδα με λέξεις που δεν εννοώ, ούτε πρόκειται να φτιάξω ελπίδες για μία πραγματικότητα που είναι αδύνατο να υπάρξει.

Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό μου γράμμα στο Άη-Βασίλη…

Dear Santa Claus,I_m grown enough to not ask presents and surprises. I_ve seen and felt things, like the ones I felt when I was unwrapping so impatiently your present. But this time

🎅 Να πιστεύεις στον εαυτό σου όσο πιο δυνατά μπορείς.

Να μην ακούς κανέναν που προσπαθεί να σε βάλει σε καλούπια. Αυτά είναι για τις γρήγορες λύσεις και τις βραχυπρόθεσμες ευτυχίες.

🎅 Να βάζεις πρώτη/ο εσένα.

Πολλοί θα σε μαγέψουν με τις ζωές τους. Ίσως σκεφτείς για μία στιγμή ότι η ζωή κάποιου άλλου θα σου φέρει την ευτυχία. Συγκεντρώσου όμως. Η ευτυχία δε γίνεται να είναι ίδια. Για το καθένα έχει διαφορετική απόχρωση. Η απόχρωση του καθενός είναι μία και δεν θα υπάρξει δεύτερη.

🎅 Να ακούς το ένστικτό σου. Οι πιο σωστές αποφάσεις θα παρθούν με αυτό.

Το ένστικτο όμως δε δικαιολογείται Γι’ αυτό μην προσπαθήσεις να εξηγήσεις τις αποφάσεις σου σε όποιον το ζητήσει. Απλά ξεκίνα και άκου εκείνη την υποσυνείδητη φωνή που πάντα προσπαθούσες να σιωπήσεις.

pexels-photo-260476

🎅 Να περιμένεις την αγάπη.

Η αναμονή είναι παράξενη. Πολλές φορές θα αναρωτηθείς αν μπορείς τελικά να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Όπως λέει και ένας φίλος μου: “Μην αρκείσαι στο οκ”. Μη βιάζεσαι και το καλό θα έρθει.

🎅 Μην επαναπαύεσαι στις συνήθειες και τις εμπειρίες σου.

Μακάρι να μπορούσα να σου εξηγήσω πόσο σημαντικό είναι να εξελίσσεσαι Είναι τα πάντα. Είναι ο μόνος τρόπος να είσαι ευτυχισμένος για τον άνθρωπο που ΕΣΥ έχεις φτιάξει μέσα στο σώμα σου.

Dear Santa Claus,I_m grown enough to not ask presents and surprises. I_ve seen and felt things, like the ones I felt when I was unwrapping so impatiently your present. But this time