ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ#1: ΕΜΦΑΝΙΣΗ

 

Instagram. Facebook. Youtube.  Τα εργαλεία για να φτιάξει κανείς τα «πρότυπα ομορφιάς»

Πρότυπα που ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν ταιριάζουν με τη δική μας πραγματικότητα

Όταν κάτι δεν ταιριάζει με την πραγματικότητά σου, μπερδεύει το μυαλό σου.

Συνήθως το μέρος του μυαλού που επηρεάζεται περισσότερο, είναι αυτό που λειτουργεί γύρω από την εμφάνιση.

Το πώς αντιλαμβάνεται κανείς τη λέξη «εμφάνιση» με τη σειρά του, επηρεάζει την αυτοπεποίθηση

Αν δεν μοιάζεις τουλάχιστον λίγο με τα «πρότυπα», κάτι δεν πάει καλά.

Το άσχημο σήμερα, είναι ότι οι καταστάσεις σε κάνουν να πιστεύεις ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΗ/ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Processed with VSCO with c1 preset

 


Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, ώστε να μην επιτρέπεις πλέον στην «εμφάνιση», να ελέγχει το μυαλό σου;


1. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ 

 

Και εγώ και εσείς ξέρουμε ότι το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με του γύρω σου, είναι μία από τις χειρότερες διαδικασίες στις οποίες  μπορείς να βάλεις το μυαλό σου. Όμως, κάποιες φορές το χρειάζεσαι. Είναι ένας τρόπος να τσεκάρεις αν το μυαλό σου συγχρονίζεται με την πραγματικότητα, ή τέλος πάντων αν είσαι εντάξει με το γεγονός του ότι το μυαλό σου ποτέ δεν θα συγχρονιστεί με αυτήν. Έτσι επιστρέφω στο θέμα της εμφάνισης. Ένας από τους τρόπους να αλλάξεις το τρόπο που σκέφτεσαι σχετικά με αυτήν, είναι να συγκρίνεις το τρόπο ζωής σου με τον τρόπο ζωής των ατόμων που θεωρείς «πρότυπα». Αυτά τα άτομα ίσως βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο από εσένα, όχι επειδή είχαν την τύχη μαζί τους, αλλά επειδή ακολούθησαν και ακολουθούν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Processed with VSCO with c1 preset

Για παράδειγμα, ξοδεύεις περισσότερες ώρες στο γυμναστήριο ή περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου παίζοντας πιάνο; Όταν ξυπνάς το πρωί η πρώτη σκέψη σου είναι το πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου ή το να είσαι στην ώρα σου στο μάθημα;  Όλα είναι σχετικά. Δεν μπορείς να ζητάς πράγματα από τον εαυτό σου τη στιγμή  που δεν τα έχεις συμπεριλάβει στην καθημερινότητά σου. Ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις… ίσως και όχι. Αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα. Απλά σκέψου το «γιατί” θέλεις να αλλάξεις τη καθημερινότητά σου. Αν η απάντηση σχετίζεται με κάτι υλικό καλύτερα μην το κάνεις. Αν όμως η απάντηση  σχετίζεται με συναισθήματα τότε ίσως χρειάζεται να συμπεριλάβεις αυτό το κάτι καινούργιο στη ζωή σου.


2.ΤΟ ΑΝ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ

 

Για να ξεπεράσει κανείς το θέμα της «εμφάνισης» πρέπει να εστιάσει στο πώς αισθάνεται και όχι στο τι λένε οι υπόλοιποι γι’ αυτόν. Όταν λέω «άλλοι» εννοώ  τους πάντες, ακόμα και τον πιο κοντινό φίλο, ακόμα και τη μητέρα ή τον πατέρα σου. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς τη λέξη «χοντρός» ή «λεπτός» είναι πολύ πιθανό, αν όχι σίγουρο, ότι είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο που την αντιλαμβάνεσαι εσύ ή εγώ. Άρα το πώς νιώθεις δεν εξαρτάται από το πώς φαίνεσαι. Στην πραγματικότητα, βασίζεται στην ενέργειά σου. Αν η ενέργειά σου είναι θετική τότε θα νιώθεις καλά Αν είναι αρνητική τότε θα γεμίσεις το τον εαυτό σου με άσχημα συναισθήματα. Ακούγεται πολύ απλό αλλά δεν είναι…

Processed with VSCO with c1 preset

Χρειάζεται να βρεις πρακτικούς και ψυχικούς τρόπους ώστε να «φτιάξεις» την ενέργειά σου. Για παράδειγμα, ένας τρόπος ώστε να διατηρήσεις την ενέργειά σου θετική, είναι να ασκείσαι. Ένας ψυχικός τρόπος είναι ο διαλογισμός ή ο χρόνος με τον εαυτό σου.


3.Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΟΧΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ :”THE BOY CRITERION”

 

Δυστυχώς πάρα πολλές κοπέλες διαμορφώνουν την αυτοπεποίθησή τους με βάση τον αριθμό των αντρών που έχουν στη ζωή του ή που έχουν κερδίσει. Νιώθουν στην ουσία «άσχημες» όταν δεν βρίσκονται σε κάποια σχέση και απλά δεν μπορούν να είναι εντάξει  με το γεγονός ότι είναι «μόνες». Δεν βλέπουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το χρόνο αυτό για να βρουν τον εαυτό τους. Να ανακαλύψουν κάθε πτυχή του εαυτού τους. Να ζήσουν όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούν.

ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ. ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

 

Processed with VSCO with c1 preset

Σίγουρα ο συγκεκριμένος κύκλος σκέψης είναι κάτι από το οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να ξεφύγει. Η έξοδος από τον κύκλο αυτό γίνεται(τουλάχιστον εν μέρη), όταν κανείς αποκτήσει ένα σκοπό. Κάτι που συνδέεται με τα συναισθήματά του. Κάτι που είναι πολύ πιο ισχυρό από τις σχέσεις με το άλλο φύλο ή τον αριθμό στη ζυγαριά.


4.ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

 

Ξεκίνησα να γράφω αναφέροντας τα social media, και έτσι θέλω να κλείσω. Πιστεύω ότι σήμερα αυτά αποτελούν τη βασική «αιτία του κακού». Όχι επειδή είναι τα ίδια τους «κακά», αλλά επειδή εμείς δεν έχουμε αποδεχτεί τους εαυτούς μας και τα χρησιμοποιούμε με πολύ λάθος τρόπους. Συνήθως κατηγορούμε τα «κορίτσια των social media”, επειδή δημοσιεύουν φωτογραφίες/βίντεο κτλ. τα οποία κάποιες φορές είναι τελείως μη ρεαλιστικά. Άλλα ας το ξανασκεφτούμε. Γιατί ακολουθούμε τέτοια άτομα; Γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα μη ρεαλιστικό.  Κλείνω λοιπόν λέγοντας, ότι η αυτοπεποίθησή σου θα είναι μια χαρά αν ακολουθείς τα κατάλληλα άτομα. Ακολούθησε πραγματικά πρότυπα, όχι πρότυπα που προωθούν αποκλειστικά τα δικά τους standards ομορφιάς.

Processed with VSCO with c1 preset


Να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις αυτό που αγαπάς

Έφη