ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΕΣ…ΑΛΗΘΕΙΑ


Πριν ξεκινήσω και πριν αρχίσουν τα σχόλια περί φεμινισμού, ας προσδιορίσω καλύτερα τι είναι φεμινισμός για μένα, απλά και γρήγορα.

Ειναι το να μην προσδιοριζεσαι απο το φυλο σου.

Τοσο απλα.

Πράξεις, λέξεις, αποφάσεις όλα πρέπει να προσδιορίζονται από εσένα και από τίποτα άλλο.


  • Ο φεμινισμός δεν είναι αντί-αντρικός! Ένας άντρας έχει ανάγκη το φεμινισμό. Επειδή τελικά,”το να είσαι άντρας είναι πολύ πιεστικό“….και δεν το λέω καθόλου κοροϊδευτικά αυτό! Το λάθος της κοινωνίας, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, δεν είναι ότι δε δίνει αρκετά δικαιώματα στις γυναίκες. Το πρόβλημα είναι ότι έχει υπερβολικά πολλές ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ από τους άντρες, με τη βασικότερη:

Photo 5-31-17, 14 10 26.jpg


  • Ναι σίγουρα υπάρχει “η βία κατά των γυναικών”. Γι’αυτό μιλάνε οι πάντες(χωρίς να κάνουν και πολλά).

Τι γινεται ομως με ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ?

Μερικοί δε γνωρίζουν καν ότι υφίσταται κάτι τέτοιο. Και δε μιλάω για βία από άντρα σε άντρα. Μιλάω για βία από γυναίκα σε άντρα. Πώς να παραδεχτεί ένας “άντρας” ότι τον “χτύπησε” γυναίκα ή ότι τον “βίασε” γυναίκα. Τι θα πει ο υπόλοιπος ανδρικός πληθυσμός γι’αυτόν? Το μυαλό αυτού του άντρα όμως? Πώς θα αντέξει την πίεση του να κρατήσει ένα τέτοια “μυστικό”?


  • Μάλλον κάποτε θα γίνει μπαμπάς… ίσως θα έχει μια κόρη…Τι θα κάνει τότε? Θα απαγορεύει στην κόρη του να φοράει τα ρούχα που θέλει? Να κόψει τα μαλλιά της όπως αυτή θέλει? Να πάρει αποφάσεις που δεν είναι και «τόσο γυναικείες»?Το μόνο που θα πετύχει έτσι είναι είτε να έχει ένα παιδί με αδύναμη προσωπικότητα ή

ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.


  • Καλώς ή κακώς ένας άντρας-φεμινιστής είναι ο μόνος τρόπος να είμαστε απόλυτα ασφαλείς ως γυναίκες, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Σε καμία περίπτωση, δεν αμφιβάλω για το ότι κάθε γυναίκα ξεχωριστά, είναι ικανή να  σταθεί στα πόδια της και να εξασφαλίσει την ασφάλεια από μόνη της.

Τι γίνεται όμως στα πλαίσια μίας ερωτικής σχέσης? Εκεί στην ουσία “ξεγυμνώνεσαι” με κάθε τρόπο.

Το άτομο που έχεις απέναντι σου, θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί τη ψυχή σου και στο σώμα σου με σεβασμό.


Η ουσία είναι πολύ ξεκάθαρη, τουλάχιστον βάσει αυτών που έχω δει και έχω ζήσει.


Το να επικρατήσει ο φεμινισμός ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άντρες. 


Οι γυναίκες θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη θέση που θέλουν να έχουν στην κοινωνία.

Photo 5-31-17, 14 17 41.jpg

 

Να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις αυτό που αγαπάς

signature