ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΥΜΑΤΑ

Υπάρχει η τελείως λανθασμένη πεποίθηση ότι οι γυναίκες είναι πλάσματα που χρειάζονται προστασία.

Είναι άτομα επιρρεπή στον κίνδυνο.

Τους δίνεται πολύ πιο εύκολα το “δικαίωμα” να ζητήσουν βοήθεια.

Είναι πιο εύκολο, πιο αποδεκτό, να τις «λυπηθείς» και να τις βοηθήσεις.


DSC01402_greek text.jpg

Αυτή που θα σε πληγώσει

Αυτή που θα σε χτυπήσει

Αυτή που θα σε εκμεταλλευτεί

Αυτή που θα σου πει ψέματα

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ…

ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΥΜΑ


Δεν έχει σημασία το αν είσαι γυναίκα, οι άντρας. Έχει σημασία τι είδους χαρακτήρα έχεις διαμορφώσει Αυτό και μόνο αυτό καθορίζει το αν θα είσαι θύτης ή θύμα σε μία κατάσταση.


Παρακάτω σκέφτηκα κάποιες καταστάσεις στις οποίες οι γυναίκα είναι ο «κακός της ιστορίας» και θα ήταν τέλειο να διηγηθείτε και τις δικές σας. Ας μάθουμε από τα λάθη σας ώστε να μην κάνουμε τα ίδια 😉

Γυναικες και Χρηματα

Πόσο εύκολο είναι πλέον στις μέρες μας να εκμεταλλευτείς έναν άντρα για τα λεφτά. Αν το κάνεις και νιώθεις καλά με αυτό δε σε κρίνω, απλά σκέψου αυτό:  εξαρτάσαι από τα λεφτά κάποιου άλλου. Σου δίνει άραγε πραγματική δύναμη αυτό, ή χτίζεις κάτι εφήμερο, που μακροπρόθεσμα θα σε κάνει δυστυχισμένη?


Player mode on

Έχει όμως πραγματική αξία αυτό? Σίγουρα κάποια στιγμή κάποιος σε πλήγωσε. Εννοώ, γνωρίζεις το συναίσθημα. Γνωρίζεις την προσπάθεια και το χρόνο που χρειάζεσαι για να βρεις τον εαυτό σου. Τότε για πιο λόγο κάνεις ακριβώς το ίδιο? Αν έχεις καταλάβει ότι κάποιος άλλος  έχει συναισθήματα για ‘σένα, απλά σταμάτα να τον εκμεταλλεύεσαι μόνο για να ικανοποιήσεις το «κενό» σου.


Προτεραιοτητες

Δεν είναι τυχαίο ότι μία “επιτυχημένη” γυναίκα, είναι συνήθως και η πιο παρεξηγημένη

Φταίνε οι προτεραιότητες Το μυαλό δεν λειτουργεί πλέον για του άλλους. Λειτουργεί πρώτα για σένα. Γεμίζεις τις σκέψεις σου μόνο με το ΠΩΣ θα πετύχεις το στόχο σου.

Γνώμη μου, και φυσικά τα σχόλια δεκτά, η αρνητική κριτική προς αυτές τις γυναίκες γίνεται επειδή η αντίληψη του κόσμου(ακόμα και των ίδιων των γυναικών κάποιες φορές), τουλάχιστον υποσυνείδητα, είναι ότι η γυναίκα δεν είναι φτιαγμένη για την επιτυχία.

DSC01416_greek text.jpg

Το παραπάνω είναι γεγονός και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει.

Τα γεγονότα όμως αλλάζουν.

One step at a time και μπορεί η εικόνα μίας επιτυχημένης γυναίκας να γίνει πιο αυτονόητη από ποτέ


Επομένως υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

  • Μπορείς να είσαι ο θύτης μίας κατάστασης πληγώνοντας τους γύρω σου, επειδή απλά δε μπορείς να ρίξεις τον εγωισμό σου
  • Ή μπορείς να επιλέξεις να μην είσαι το θύμα, επειδή έχεις βάλει τον εαυτό σου σε μία διαδικασία στην οποία προσπαθείς να φτιάξεις κάτι καλύτερο για ‘σένα. Το μυαλό σου είναι τόσο απασχολημένο που δεν ασχολείται με αυτούς που προσπαθούν να σε πληγώσουν

DSC01411

Να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις αυτό που αγαπάς

signature