Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ

Το να ξοδεύεις χρόνο μόνος σου, φαίνεται τόσο απλό ζήτημα. Για κάποιους δεν υπάρχει καν στην “απασχολημένη καθημερινότητά” τους.

Δεν είναι ότι είμαστε τόσο απασχολημένοι που δεν δίνουμε ούτε 30 λεπτά μοναξιάς στον εαυτό μας. Είναι ότι το αποφεύγουμε, επειδή τρέμουμε στην ιδέα να έρθουμε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας. Είναι δύσκολο και περίπλοκο. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα δύσκολα και τα περίπλοκα. Κακώς. Θα έπρεπε.

(Για αυτούς που ζουν μόνοι), ποιος μπορεί να ξεχάσει την πρώτη μέρα που έμεινε μόνος στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ σπίτι;

Ποια είναι η μεγάλη διαφορά των ανθρώπων που ξοδεύουν χρόνο μόνοι τους και αυτών που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να έχουν πάντα κάποιον γύρω τους?

Γνωριζουν καλυτερα τον εαυτο τους.


Και τι σημασία έχει θα μου πεις?

Γιατί να βασανίζομαι μόνος μου από τη στιγμή που μπορώ να κάνω συζητήσεις με φίλους, γνωστούς κτλ και να βρω λύση στο πρόβλημά μου?

Γιατί να κάνω ατελείωτες συζητήσεις με τον εαυτό μου οι οποίες στο 70% των περιπτώσεων δεν θα οδηγήσουν πουθενά?

Επειδη εκεινο το 30% που απομενει, ειναι τοσο καθοριστικο που μπορει να σου αλλαξει τη ζωη.


Processed with VSCO with a5 preset

Γιατί να ξοδεύω χρόνο με τον εαυτό μου?

Είναι κάπως κλισέ, αλλά είναι αλήθεια: Επειδή είσαι μοναδικός. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εσύ γνωρίζεις πραγματικά το ποιος είσαι. Ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις σε οτιδήποτε πρόβλημα έχεις . Ποιες είναι οι κατάλληλες αποφάσεις για τη δική σου ζωή.

Δε λέω καλές και οι συζητήσεις με άλλους, όμως οι απαντήσεις που παίρνεις είναι βασισμένες α)στις δικές τους εμπειρίες, β)στα δικά του θέλω και στο πώς αυτά τα δύο έχουν σχηματίσει τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή.

Άρα , η απάντηση είναι:

Χρειαζεται να περνας χρονο μονος σου διοτι οι συζητησεις με τον ευατο σου σε κανουν να καταλαβεις τι πραγματικα ειναι αυτο που θελεις και ποιοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι που θελεις να κρατησεις στη ζωη σου.


Processed with VSCO with a5 preset

Κάνοντας τους  δαίμονες φίλους σου | Λέγοντας δαίμονες, εννοώ συναισθήματα. Τα συναισθήματα εκείνα που έχεις θάψει τόσο κάτω και προσπαθείς ανελέητα να τα εμποδίσεις από το να βγουν στην επιφάνεια. Πώς? Αποφεύγοντας να μείνεις μόνος. Το φοβόμαστε το συναίσθημα. Το φοβόμαστε επειδή μας κάνει να πιάνουμε πάτο. Όμως το να πιάνεις πάτο, δε σημαίνει ότι δεν θα ξανασηκωθείς, σημαίνει ότι θα σηκωθείς αλλαγμένος. Θετικά αλλαγμένος. Ίσως δεις έναν εαυτό που ούτε εσύ πίστευες ότι θα υπήρχε.

Τι χρειάζεται να κάνεις λοιπόν?

Κλείσε υπολογιστή κινητό και ξεκίνα τη συζήτηση.


Χρησιμοποίησε το μυαλό σου για σένα | Το να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα μέσα από θεωρητικές σκέψεις, είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Ειδικά όταν οι σκέψεις αφορούν τον ίδιο σου τον εαυτό. Όμως, είναι συγχρόνως ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα. Άρα, αυτό που χρειάζεται είναι να συζητήσεις με τον εαυτό σου ώστε να βγάλεις αυτά τα συμπεράσματα. Η κάπως ηλίθια ερώτηση λοιπόν, είναι :

Πως συζηταω με τον εαυτο μου? Ρώτα τον…

• Σκέψου ότι σε βασανίζει και γράψ’ το σε ένα χαρτί• Κόιτα αυτά που έγραψες και προσπάησε να εξηγήσεις λογικά αυτά που νιώθεις- γιατί νιώθεις αυτά που νιώθεις-• Ποιος σου προκαλλεί αυτά που νώθεις- Μήπως είναι σκέψει.png

Βρες αυτό που αγαπάς και επιτέλους κάν’το | Τόσο συνηθισμένη συμβουλή, αλλά κανείς δεν την εφαρμόζει. Δύο tips που ίσως βοηθήσουν στο να το βρεις είναι τα εξής:

  • Σκέψου οτιδήποτε σου βγαίνει να κάνεις φυσικά μέσα στη μέρα ή ανυπομονείς για να έρθει η ώρα να το κάνεις και σημείωσέ το (ακόμη και αν είναι να «ανεβάζω φωτογραφίες στο Instagram).
  • Τώρα άνοιξε υπολογιστή!
  • Κοίτα αυτά που σημείωσες googlαρέ τα και : α)δες πώς μπορείς να ασχοληθείς με αυτά, β)με ποιον τρόπο, ήδη άλλοι ασχολούνται με αυτά και γ)πώς αυτά μπορούν να σου αποφέρουν χρήματα.

Processed with VSCO with a5 preset

Το να ξοδεύεις χρόνο μόνος, δε σημαίνει μόνο να σε τρώνε τα προβλήματα και οι σκέψεις. Σημαίνει να κάνεις αυτό που αγαπάς και να αφήνεις τον εαυτό σου να χαθεί σε αυτό. Να μην επιτρέπεις σε τίποτα και σε κανέναν να σου αποσπά την προσοχή από αυτό. Μόνο έτσι το μυαλό σου θα φτάσει σε σημεία που δεν πίστευες. Έτσι θα αλλάξεις και εσύ ως άτομο αλλά και θα γίνεις καλύτερος σε αυτό που αγαπάς.

Processed with VSCO with a5 preset

Να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις αυτό που αγαπάς

signature