ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ (BodyShaming)


Κάποιοι σου λένε ότι πάχυνες. Κάποιοι σου λένε ότι αδυνάτισες. Εσύ τους ακούς. Έτσι ξεκινάς να πιέζεις τον εαυτό σου, προκειμένου να πετύχεις ΤΟΝ στόχο, του τέλειου σώματος, λειτουργώντας αυτόματα ως μαριονέτα στα σχόλια των άλλων, χωρίς να πατήσεις παύση για μία στιγμή και να σκεφτείς το εξής:

“ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ/ΒΑΛΕΙΣ ΒΑΡΟΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΜΠΟΡΕΙΣ?”

Processed with VSCO with  preset

Αυτή είναι η σκέψη που χρειάζεται να έχουμε πριν κρίνουμε το ίδιο  μας το σώμα.

Αυτός ο κάποιος, που σου είπε να αλλάξεις το σώμα σου, ξέρει άραγε σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία σου?  Ή γνωρίζει από τι ψυχολογικά σκαμπανευάσματα έχει περάσει το μυαλό σου?

Processed with VSCO with  preset


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ?

Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους γύρω μας| Σήμερα, είναι τόσο εύκολο να το κάνεις. Θα έλεγε κανείς ότι συμβαίνει σχεδόν ασυνείδητα. Κατά τη γνώμη μου, οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους γίνεται, είναι τα social media και ο “ανταγωνισμός της εμφάνισης” που έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Μπερδεύουμε τις “ατέλειες” με την πραγματικότητα| Όλοι έχουμε μία εικόνα στο μυαλό μας σχετικά με το “τι είναι ατέλεια”. Η στιγμή την οποία θα σκεφτούμε: ” Αν διορθώσω της ατέλειές μου, τότε θα βελτιωθεί και η πραγματικότητά μου”, είναι όταν το body shaming ξεκινά.

Εξισώνοντας τις έννοιες της “Υγείας” και του “Λεπτού” | Αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παρερμηνείες τις οποίες οι πλειοψηφία των ανθρώπων κάνει και κυρίως οι νέοι. Το να είσαι υγιής και fit, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το βάρος σου. Από τη μία πλευρά υπάρχουν πολλοί “γεματούληδες”, οι οποίοι έχουν ένα καλοσχηματισμένο σώμα και από την άλλη, υπάρχουν πολλοί “λεπτοί” άνθρωποι, που είναι πολύ δυνατοί.

Processed with VSCO with  preset

ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ?


Βρες τις “ατέλειές” σου και make peace με αυτές


Ξεφορτώσου ανθρώπους από τη ζωή σου, οι οποίοι σε κάνουν να νιώθεις άβολα με το σώμα σου


Προσπάθησε να διορθώσεις τις “ατέλειές” σου, όμως συνειδητοποίησε, ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Στην ουσία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εαυτού σου και αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!


Βρες αυτό το κάτι στη ζωή σου, που κράτα τόσο απασχολημένo το μυαλό σου, σε σημείο που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τα θέματα που έχεις με το σώμα σου. Βρες αυτό που θα σε κάνεις να ξανά-ιεραρχήσεις τις προτεραιότητές σου.

Processed with VSCO with  preset

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ BODY SHAMING


  • Ακολούθησε τους σωστούς λογαριασμούς στο Instagram. Υπάρχουν τόσα πολλά άτομα ( Tyra Banks, Kelly Clarkson, Demi Lovato, Emma Stone, Jennifer Lawrence και άλλοι), τα οποία προωθούν τα σωστά πρότυπα και κατευθύνουν το μυαλό σου στο σωστό δρόμο.
  • Φόρα ρούχα τα οποία δείχνουν τα σημεία του σώματός σου, τα οποία θεωρείς “ατέλειες”.
  • Μίλα σε κάποιον σχετικά με αυτά που σκέφτεσαι για το σώμα σου. Κάποιον που ήδη έχει περάσει από μία παρόμοια διαδικασία.

Έτσι, στην τελική το μόνο που μπορείς να κάνεις και το μόνο που θα έχει αξία μακροπρόθεσμα είναι να αγαπήσεις την κυτταρίτιδα, τα λεπτά σου πόδια, τα γεμάτα χέρια σου, τα colarbones σου , την κοιλίτσα σου και τόσα άλλα, και να εστιάσεις στο να είσαι υγιείς ψυχικά. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Δεν μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου, μισώντας τον.

Processed with VSCO with  preset

Να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις αυτό που αγαπάς

signature