☽ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ☾

1e5ae63c23309c88e5958c51d2c02d9d


Πόσα πράγματα “ονειρεύεσαι” να κάνεις στη ζωή σου;


Πόσες φορές έχεις πει ότι θα κάνεις κάτι και τελικά απλά το ξέχασες;


Πόσες φορές ήρθε ένα άτομο στη ζωή σου και τα παράτησες όλα για αυτό;


Πόσες φορές αυτό το άτομο σε απογοήτευσε, φεύγοντας από τη ζωή σου;


Πόσες φορές η αποχώρηση αυτού του ατόμου σε έκανε να τα χάσεις και να μη ξέρεις πως να φέρεις ηρεμία και πάλι στη ζωή σου;Χθες η νύχτα είχε μπύρες στο αγαπημένο μας στέκι και μερικές μεθυσμένες συζητήσεις.

Εκείνες της συζητήσεις που σε κάνουν να μη θέλεις να τελειώσουν και ίσως μετάνιωσες λιγουλάκι το επόμενο πρωί που τις έκανες.

Τη χθεσινή όμως δε τη μετάνιωσα. 


f764648ff5a3e6e62b84eac5f60ef638

ΠΩΣ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΖΩΗ?

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα?

ή μήπως χρειάζεται να επιλέξεις?


Γυρνάω πίσω σε ένα από τα ερωτήματα που έκανα στην αρχή:

“Πόσες φορές η αποχώρηση αυτού του ατόμου σε έκανε να τα χάσεις και να μη ξέρεις πως να φέρεις ηρεμία και πάλι στη ζωή σου;”

Για μένα οι φορές αυτές δεν ήταν πολλές. Ήταν όμως αρκετές για να συνειδητοποιήσω ότι ο έρωτας είναι μέρος της ζωής σου και όχι όλη η ζωή σου. Είναι πολύ όμορφο να ζεις σε αυτήν τη ψευδαίσθηση. Ξέρεις γιατί? Επειδή έτσι όλα είναι εύκολα. Νομίζεις ότι θα είσαι ευτυχισμένος για πολύ καιρό και χωρίς πολύ προσπάθεια.

Ρώτα αυτούς που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις. Ρώτα τους πόσο προσπάθησαν για να τις κρατήσουν και πόσο πίεζαν τον εαυτό του συναισθηματικά για να αντέξουν.

Οι περισσότεροι κυνηγάμε τα έντονα συναισθήματα, νομίζοντας ότι αυτά θα κρατήσουν για πάντα. Η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική. 

Το έντονο συναίσθημα χαλάει την ισορροπία σου. Αρχικά σου αρέσει, μέχρι να ξυπνήσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ζωή.

Η ουσία βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το σημείο. Στο ξύπνημα. Όλα καθορίζονται από το πώς θα διαχειριστείς τον εαυτό σου αφού πάψει να ζει στο όνειρο. Θα συνεχίσεις να προσπαθείς με αυτό τον άνθρωπο για να βρείτε τις ισορροπίες σας μαζί ή θα συνεχίσεις να κυνηγάς και πάλι έντονα συναισθήματα;

Η απόφασή είναι δική σου και όπως είπα στην αρχή εξαρτάται από το ποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι.

a94db2e2a4e916c553e02adfa2cffd6e

❶ Μπορεί να θέλεις να ερωτευτείς και να τα δώσεις όλα σε αυτόν που θα έρθει. Να θέλεις να κάνεις τέλειο αυτό που έχετε. Να το θέλεις τόσο πολύ που απορείς και εσύ η ίδια με τον εαυτό σου. Πώς είναι δυνατόν να ρισκάρεις τόσο πολύ και να επενδύεις χωρίς περιορισμού, σε έναν άνθρωπο που κάποιες φορές ελάχιστα γνωρίζεις.

❷ Ίσως να θέλεις να πας στο άλλο άκρο. Να σβήσεις συναισθήματα. Μπορεί να ακούγεται πολύ άσχημο, αλλά αυτοί που το έχουν κάνει καταλαβαίνουν ότι δεν είναι. Στην πραγματικότητα δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από το να βάζεις πρώτα από όλα τον εαυτό σου. Γίνεσαι προσωρινά “εγωιστής για καλό σκοπό”.

Βγαίνοντας από μία τέτοια κατάσταση μπορεί να έχεις μετατρέψει την προσωπική ζωή σου σε ένα κουβάρι χωρίς τέλος και αρχή, αλλά συγχρόνως θα έχεις ανακαλύψει περισσότερο τον εαυτό σου και θα έχεις καθορίσει λίγο παραπάνω τα θέλω σου.

❸ Οι δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν τις ωραίες στιγμές και τις αυθόρμητες αποφάσεις. Αυτό που δεν έχουν όμως είναι ισορροπία. Το να βρίσκεσαι στα δύο άκρα είναι ευχάριστο για λίγο. Όμως το μυαλό και η καρδιά σου δεν μπορούν να αντέξουν τις υπερβολές. Μία υπερβολή είναι σαν ένας εθισμός. Όσο τον τρέφεις τόσο μεγαλώνει και αν μεγαλώσει τόσο δυσκολότερο είναι να απαλλαγείς από αυτόν.

Η Δυσκολη Λυση Ειναι να Βρεις την Ισορροπια.

565da1ae10e1b11bd385df1d2bc1be44


Η μαγεια βρισκεται στο ανεξελεγκτο συναισθημα.

Η διαρκεια ομως κρυβεται αλλου.


Να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις αυτό που αγαπάς ❤

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s