13 “ΝΑΙ” ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Είναι ένα κεφάλαιο, που για μερικούς τώρα ανοίγει και για κάποιους άλλους κλείνει. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι άλλοι βρίσκονται στη μέση αυτής της εμπειρίας.


Σε όποιο στάδιο και να βρίσκεσαι, σίγουρα χρειάζεται να κάνεις αυτά τα 20 πράγματα πριν αφήσεις πίσω σου αυτά τα χρόνια… και αν μόλις έκλεισες αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου, ίσως υπάρχουν ακόμα 2-3 πράγματα που προλαβαίνεις να κάνεις.

IMG_3413

 Δείξε στον κόσμο τι μπορείς να κάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κάνεις κάτι που δε συμβαδίζει με την καρδιά σου. Δεν έχει σημασία τι αντικείμενο σπουδάζεις. Αν υπάρχει κάτι που τρώει ασταμάτητα το μυαλό σου, δοκίμασέ το.

⓶ Ξεσκαρτάρισε τους “φίλους” σου. Η καθημερινότητα του λυκείου δεν ισχύει πλέον. Δεν είσαι αναγκασμένος να συναναστρέφεσαι με άτομα που δεν εκφράζουν εσένα. Τώρα είναι η ώρα να βάλεις ανθρώπους στη ζωή σου, που αξίζουν να είναι εκεί.

IMG_3418

⓷ Ξόδεψε χρόνο κάνοντας απολύτως τίποτα (τουλάχιστον στο 1ο σου έτος). Μπορεί να σου φαίνεται άσχημη συμβουλή, αλλά … αν δεν αδειάσεις το μυαλό σου από τις υποχρεώσεις πώς θα βρεις αυτό που αγαπάς;

⓸ Σπάσε τα μούτρα σου στον έρωτα. Όσο και “αστείο” να φαίνεται για κάποιους, τώρα είναι η ώρα να μάθεις πόσο εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να αγαπήσουν και πόσο εύκολα μπορούν να απογοητεύσουν.

⓹ Που και που γύρνα πίσω. Δεν είναι κακό να επιστρέφεις  στην πόλη σου. Έτσι, για να θυμάσαι ποιος σε έκανε αυτό που είσαι τώρα.

⓺ Do it all! Πες ναι στις πιο τρελές προτάσεις. Πιες λίγο παραπάνω, γνώρισε αγνώστους, περπάτα σε δρόμους δεν ξέρεις… υπάρχουν τόσα πολλά… απλά ζήσε!

⓻  Φτιάξε ένα πλάνο με το ποια θέλεις να είναι τα βήματά σου στο μέλλον. Εκεί ανάμεσα στις άυπνες εβδομάδες και στα open party, κάνε κάτι που μακροπρόθεσμα θα σε βοηθήσει. Όχι για να πεις απλά ότι το έκανες, αλλά για να έχεις μια απάντηση στο “Τι κάνω στη ζωή μου;” , κάθε μέρα που ξυπνάς.

IMG_3407

⓼ Feel right doing the wrong thing. Αυτό συνήθως σημαίνει να ακολουθείς την καρδιά σου. Έχεις 4 χρόνια να κάνεις όσο λάθη μπορείς… Ξεκίνα!

⓽  Μην κράζεις όλους τους καθηγητές σου. Μπορεί να βρεις πολύ σωστούς ανθρώπους ανάμεσά τους, ή τουλάχιστον, να δεις αυτό που εσύ ποτέ δεν θέλεις να γίνεις.

Ξόδεψε λίγα παραπάνω από ότι πρέπει. Κανονικά δεν πρέπει να το λέω, όμως κακά τα ψέματα, αξίζει να καλομάθεις τον εαυτό σου για λίγο.

⓵⓵ Stay out till the sunrise. Μπορεί να χαραμίσεις την επόμενη μέρα σου όμως η μόνο τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει “να ζεις τη στιγμή”.

⓶You’re living the GOOD LIFE right now! Εκτίμησε το που έχεις φτάσει. Δες πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου. Μην προσπαθείς συνεχώς να σχεδιάσεις την επόμενη κίνησή σου.

⓷ Πάρε πτυχίο. Θα είναι το τέλος, αλλά ήταν και ο λόγος που είχες μία αρχή σε όλο αυτό.

IMG_3412


ΖΗΛΕΥΩ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΤΕ. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΟΡΦΗ… ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΑΞΙΖΕΙ. ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ… ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ.


YOU’RE ONLY YOUNG ONCE … THIS IS YOU’RE CHANCE

Να έχετε αυτοπεποίθηση και να κάνετε αυτό που αγαπάτε ❤

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s