Πως να κανεις ευκολη αυτην την εξεταστικη

Αν βαριέσαι να διαβάσεις όλα τα tips, κάνε scroll down στο τελευταίο. Είναι το πιο ουσιαστικό. 


Είναι εδώ και δεν είμαστε ούτε καν στη μέση. It’s ok. Προνόησα ήδη για εσάς. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει η μαγική συνταγή για να πάρεις πτυχίο, όμως αν θες να ξυπνήσεις λίγο και να ξεκαθαρίσεις λίγο τα πράγματα περί εξεταστικής στο μυαλό σου, keep reading. 

IMG_20170829_182819_808


❶ Μη δινεις σημασια στο τι κανουν οι γυρω σου

Ο κάθε ένας έχει πολύ διαφορετικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σε κάθε κομμάτι της ζωής του. Το ίδιο συμβαίνει και με το διάβασμα. Το ότι κάποιος συμφοιτητής σου “πέτυχε” αποστηθίζοντας ολόκληρα βιβλία, δε σημαίνει ότι this is also your thing. Αν θες να μάθεις με ποιον τρόπο πρέπει να διαβάζεις ανάλογα με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα σου, θα βρεις ένα χρήσιμο οδηγό εδώ. 


❷ Timing is everything

Για να κάνεις οτιδήποτε και να το κάνεις καλά, χρειάζεται να βάλεις τον εγκέφαλό σου σε πλήρη λειτουργία. Αυτό θα γίνει μόνο αν βρεις τις ώρες τις οποίες είσαι full παραγωγικός και η εγκεφαλική σου δραστηριότητα is on fire. Αυτές τις ώρες έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να διαβάσεις κάτι και να μείνει στο κεφάλι σου.

Μόνο εσύ ξέρεις ποιες ώρες της ημέρας δεν ταξιδεύει το μυαλό σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις και να παρατηρήσεις. Μπορεί να χρειαστεί να θυσιάσεις τον πρωινό ύπνο σου ή τις βραδινές μπύρες, άλλα ένας μήνας είναι θα περάσει.

20170829112116_IMG_3604-01


❸ Ειναι κομματι της ζωης σου και οχι ολη η ζωη σου

Όταν κάτι σε αγχώνει, ξαφνικά γίνεται προτεραιότητά σου. Το λάθος που κάνουμε με τις προτεραιότητες είναι ότι πέφτουμε με τα μούτρα πάνω τους και ασχολούμαστε συνεχώς με αυτές. Αποτέλεσμα; Τις μισούμε. Έτσι είναι και με το διάβασμα. Αν ασχολείσαι συνεχώς με αυτό, είναι άκρως λογικό να το μισήσεις. Προσπάθησε να τηρήσεις τη ρουτίνα που ούτως η άλλως είχες, προσθέτοντας λίγο παραπάνω χρόνο για διάβασμα.

20170829112003_IMG_3602-01


❹ Θελεις πραγματικα να το κανεις;

Αν δε μπορείς να βρεις κανέναν απολύτως λόγο για να προσπαθήσεις σε ακόμη μία εξεταστική, τότε ίσως χρειάζεται να πάρεις λίγο σημαντικότερες αποφάσεις.

Γιατί μπήκες σε αυτήν τη σχολή; 

Αν η απάντησή σου κυμαίνεται στην κλίμακα του “Αυτό ήταν το όνειρό μου” μέχρι του “Απλά χρειάζομαι ένα πτυχίο”, έχεις λόγο να προσπαθήσεις, ακόμα και αν ο λόγος αυτός δεν είναι και πολύ βαθύς.

Αν όμως δεν έχεις καμία απάντηση σε αυτό το “γιατί”, τότε πρώτα βρες την και μετά συνέχισε.

Ο κόσμος είναι τεράστιος και οι ευκαιρίες άπειρες.

Βρες μια δουλειά, πέσε χαμηλά, ταξίδεψε, μπλέξου σε ασυνήθιστες καταστάσεις.

Απέκτησε εμπειρίες.

Αν δεν πάρεις στα χέρια σου την ευθύνη για το ποια κατεύθυνση θα πάρεις στη ζωή σου, το πιο πιθανό είναι ότι θα μείνεις κολλημένος σε μία κατάσταση παρόμοια με αυτήν που βρίσκεσαι τώρα. 

20170829112258_IMG_3607-01

Να έχετε αυτοπεποίθηση και να κάνετε αυτό που αγαπάτε ❤

signature

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s