Που να Ταξιδεψεις αυτο το Φθινοπωρο αναλογα με την προσωπικοτητα σου

Αν δεν κατάφερες να ταξιδέψεις αρκετά το καλοκαίρι ή απλά δε σου έφτασε, keep reading ❤

tumblr_ov3yd4j5GV1uocsx1o1_1280


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ #1

 • Νιώθω καλύτερα σε μέρη χωρίς κόσμο
 • Θέλω να γίνω και λίγο τουρίστας
 • Μου αρέσει το καλό φαγητό
 • Θέλω να γνωρίσω τη ζωή των κατοίκων

Προορισμός : Ελληνικό Νησί

symi_dodecanese_540_360.jpg

Όσο παράξενο και να σου φαίνεται, ο προορισμός για ‘σένα είναι ένα Ελληνικό νησί και συγκεκριμένα η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Μύκονος ή η Ρόδος. Οι τιμές πέφτουν, τα νησιά αδειάζουν και έχεις όλο το χρόνο να ανακαλύψεις πραγματικά το νησί και να γνωρίσεις τους κατοίκους. Θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις όλες τις ντόπιες συνταγές, χωρίς να αναγκαστείς να κάτσεις σε ένα τυχαίο εστιατόριο λόγω κόσμου. Μπορεί να μη βρίσκεσαι στην “τουριστική περίοδο”, όμως θα βρεις ότι χρειάζεται ένας τουρίστας για να ζήσεις ένα αξέχαστο ταξίδι + it’s olive season.  Το μόνο αρνητικό είναι τα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, των οποίων η συχνότητα, μειώνεται χαρακτηριστικά.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ #2

 • Σου αρέσει η πόλη
 • Θέλεις να γνωρίσεις τους ρυθμούς της ζωής των κατοίκων
 • Βραδινές έξοδοι
 • Θέλεις να δεις λίγα urban στοιχεία και όχι απαραίτητα την αυθεντική πλευρά της πόλης
 • Σου αρέσει ο τουρισμός, αλλά με περιορισμούς

Προορισμός: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Plaka-Athens.jpg

Δεν υπάρχει καλύτερη λύση πέρα από αυτές τις δύο πόλεις, αν αυτό που θέλεις, είναι να εξερευνείς με φόντο τους ρυθμούς της πόλης. Εννοείται ότι οι δύο αυτές πόλεις είναι οι καλύτερες λύσεις για βραδινές εξόδους, αφού έχουν τους μεγαλύτερους αριθμούς φοιτητών.

thessaloniki.jpg

Σίγουρα εδώ δεν θα βρεις “παράδοση” και το Ελληνικό στοιχείο. Ή τουλάχιστον δεν θα το βρίσκεις σε κάθε γωνιά της πόλης. Τέλος, και οι δύο πόλεις έχουν μακροχρόνια ιστορία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις τη φωτογραφική σου και να το παίξεις τουρίστας για λίγες ώρες.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ #3

 • Σίγουρα ρομαντική/ος
 • Σου αρέσει να ανακαλύπτεις τοπικά προϊόντα και να κάνεις thrift shopping
 • Η ζεστή σοκολάτα και το cozy μπουφάν σου, ακούγονται πολύ καλή ιδέα
 • Θέλεις κάτι από Μεσαίωνα

Προορισμός: Bruges, Βέλγιο

canals_of_bruges.jpg

Τα χρώματα του φθινοπώρου κάνουν την πόλη ιδιαίτερα ρομαντική. Είναι πολύ γνωστή για τα flea markets της. Το κακάο που χρησιμοποιείται για τα ζεστά ροφήματα είναι ιδιαίτερα γνωστό και η καλύτερη λύση για μια κρύα φθινοπωρινή ημέρα. Αν είσαι φανατικός της “υγιεινής διατροφής” βέβαια, θα σου πρότεινα να μην πας αφού στην πόλη θα βρεις απίστευτες χειροποίητες σοκολάτες, που μάλλον θα αντικαταστήσουν κάθε γεύμα σου. Τελευταίο ξεχωριστό χαρακτηριστικό: time travel. Το 13ο αιώνα, η πόλη είχε 3 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό σε σχέση με το Λονδίνο. Θα δεις λοιπόν πολλά κτίρια εκείνης της εποχής.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ #4

 • Αγαπάς τα παραθαλάσσια μέρη
 • Θέλεις χαμηλό budget
 • Σου αρέσει ο active τρόπος ζωής και θέλεις να τον διατηρήσεις στις διακοπές σου

Προορισμός: Dubrovnik, Κροατία

Dubrovnik-1365x768

Το Dubrovnik, αποτελεί μία παρόμοια περίπτωση με τα Ελληνικά νησιά, αφού είναι και αυτό ένα παραθαλάσσιο μέρος, το οποίο αδειάζει όταν περνούν οι καλοκαιρινοί μήνες. Οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου. Το θετικό εδώ είναι ότι τις περισσότερες ημέρες του φθινοπώρου, ο καιρός παραμένει ζεστός.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ #5

 • Αγαπάς το καλό κρασί και το καλό φαγητό
 • Ζεις για το festival season
 • Active lifestyle is your thing

Προορισμός: Piedmont, Ιταλία

mergozzo-piedmont-italy-lake-mergozzo-mergozzo-italy-lake-reflection-buildings-embankment

Για εμάς που μένουμε Ελλάδα, η Ιταλία είναι από τους πιο εύκολους και φθηνούς προορισμούς. Δυστυχώς όμως τείνουμε να ταξιδεύουμε στους mainstream προορισμούς της, αφήνοντας την πραγματική ομορφιά της να πάει χαμένη. Στο Piedmont θα βρεις λοιπόν αυθεντική Ιταλική κουλτούρα. Αυτό σημαίνει πολύ καλό κρασί και γευστική Ιταλική κουζίνα. Το Φθινόπωρο διοργανώνονται επίσης αρκετά Festival : Music Festivals, Pride Festivals, Carnival Festivals. Τέλος, ένα ταξίδι στο Piedmont, συμπεριλαμβάνει πολλές δραστηριότητες όπως mountain biking και πεζοπορία.


tumblr_ovpmalII5R1ulg7zvo1_1280

Κατά τη γνώμη μου η περίοδος του φθινοπώρου είναι μία από τις καλύτερες για ταξίδια. Χαμηλές τιμές και ιδανικός καιρός σε πολλά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης.


Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να διαλέξεις κοντινούς προορισμούς ώστε να είσαι σε θέση να κάνεις ένα ολιγοήμερο ταξίδι, που θα ευχαριστηθείς αλλά συγχρόνως δε θα σε κάνει να παρατήσεις τις υποχρεώσεις σου.

 

Να έχετε αυτοπεποίθηση και να κάνετε αυτό που αγαπάτε ❤

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s